زیبایی و جوانی برای همه ما مهم است. به همین دلیل اکثر افرادی که دچار کم پشتی یا طاسی هستند راه های مختلفی را برای بازگرداندن موهایشان امتحان می کنند. کاشت مو یک روش درمان طاسی تقریبا بی بازگشت است. اگر به هر دلیلی موهای خود را از دست داده اید و با کمک دارو یا روش های دیگر موفق نشدید آن ها را بازگردانید، از کاشت مو استفاده کنید.
با مطلب ارائه شده توسط کلینیک راما همراه باشید!!
کاشت مو مطمئن در یک کلینیک مجهز
هدف از کاشت مو، بازگرداندن رشد مو به قسمت هایی از سر است که فرد با طاسی یا کم پشتی مو مواجه شده است. این روش درمان موثری برای بسیاری از انواع ریزش مو است که در بهترین کلینیک کاشت ابرو تهران انجام می شود.
برای کاشت مو سر، ابتدا پزشک یک نوار نازک از پوست همراه با پیاز مو را از پشت سر بر می دارد. سپس این قسمت جدا شده را به قطعات کوچکتر تقسیم می کند که هر کدام شامل 1 تا 4 تار مو یا گرافت مو است. در ادامه پوست برداشته شده از سر بیمار با بخیه بسته می شود.
کاشت مو تا چه زمانی باقی می ماند؟
یکی از سوال های پر تکرار مراجعین کاشت این است که کاشت مو چقدر دائمی است؟ به طور کلی کاشت مو می تواند نتیجه دائمی و همیشگی برای شما به ارمغان بیاورد. روش های کاشت مو جدید به گونه ای طراحی شده اند که در آینده فرد نیازی به کاشت دوباره نداشته باشد.
کاشت و جابجایی فولیکول های مو دائمی است و راهی برای بازگرداندن آن ها به موقعیت قبلی وجود ندارد. مانند بقیه فولیکول های مو، گرافت های پیوند شده نیز طول عمر دارند و ممکن است به تدریج این فولیکول ها دیگر مو تولید نکنند.
برای اینکه کاشت مو نتیجه خوبی داشته باشد، فرد باید دستورالعمل های جراح خود را کاملا رعایت کند. فرد باید به مدت چندین هفته از فعالیت های شدید و ورزش اجتناب کند و پس از چند روز موها را بشوید.
روش های مختلف کاشت مو چقدر موثر هستند؟
ریزش مو و نازک شدن مو بخشی از فرآیند بالا رفتن سن یا مشکلات ارثی و بیماری های خاص مانند آلوپسی است. حتی در برخی مواقع فرد به دلیل تصادف و کارهای پزشکی فولیکول های قسمتی از سر خود را از دست می دهد و نیاز دارد کاشت مو انجام دهد.این موارد همچنین در زمان کاشت ابرو هم مهم هستند.
کاشت موی سر چگونه انجام می شود؟
جراح معمولا از پهلو یا پشت سر به عنوان ناحیه اهداکننده استفاده می کند. البته برای کاشت مو سر آقایان برداشتن پوست از چانه، پشت یا قفسه سینه نیز می تواند به کار رود. با تشخیص پزشک برای افرادی که در پشت یا کناره های سر خود موهای ضخیمی ندارند، از موهای بدن برای کاشت مو استفاده می شود. طبق گزارشات، عمل کاشت با موهای بدن یا ریش نسبت به موهای سر به زمان و مهارت بیشتری نیاز دارد.
ترتیب مراحل کاشت مو عبارتند از:
- فراهم کردن بانک مو
- جداسازی گرافت های بانک مو
- آماده کردن گرافت برای کاشت در ناحیه
- ضدعفونی و آماده کردن ناحیه کاشت
- کاشت فولیکول ها زیر پوست
انواع کاشت مو
پزشکان آمریکایی از دهه 1950 عمل کاشت مو را انجام می دهند، اما تکنیک ها در سال های اخیر تغییرات زیادی کرده است.
در کاشت مو، جراح فولیکول ها را از ناحیه پرتراکم مو، مانند پشت سر (ناحیه اهدا کننده) برمی دارد. سپس فولیکول ها را در شکاف های ریزی که در قسمت کم پشت یا تاس پوست سر ایجاد کرده، کاشت می کند.
پرطرفدارترین روش های پیوند مو
روش های کاشت مو تقریبا یکسان هستند. پس از اینکه گرافت ها آماده شدند، جراح ناحیه کاشت را تمیز و بی حس می کند. سپس سوراخ یا شکاف هایی را با چاقوی جراحی یا سوزن در آنجا ایجاد و هر گرافت را با ظرافت در یکی از سوراخ ها قرار می دهد. بسته به اندازه ناحیه کاشت مو، این عمل حدود 4 تا 8 ساعت طول می کشد.
دو نوع اصلی کاشت مو وجود دارد:
· کاشت مو به روش FUSS (Follicular Unit Strip Surgery)
در روش FUSS یا جراحی نوار واحد فولیکولی، پزشک نواری از پوست ناحیه اهدا کننده را به اندازه 15 تا 25 سانتیمتر بر می دارد و برش را با بخیه می بندد. سپس از با کمک میکروسکوپ پوست اهدا کننده را به واحدهای فولیکولی ریز که حاوی یک یا چند فولیکول مو هستند تقسیم می کند. در انتها این گرافت ها را در ناحیه مورد نظر می کارد.
در اصل تیم جراحی نوار پوست سر برداشته شده را به 500 تا 2000 گرافت ریز تقسیم می کند که هر کدام دارای یک تار مو یا فقط چند تار مو هستند. تعداد و نوع پیوندی که انجام می شود به نوع مو، کیفیت، رنگ و اندازه ناحیه پیوند بستگی دارد.
· کاشت مو به روش FUE (Follicular Unit Extraction)
در روش FUE یا استخراج واحد فولیکولی، پزشک از یک ابزار پانچ کوچک برای تراشیدن و برداشتن فولیکولها از ناحیه اهداکننده استفاده میکند. سپس این گرافت ها را در قسمت مورد نظر می کارد. با این روش نیز مقداری اسکار ایجاد می شود، اما این اسکارها سطحی تر از روش FUSS هست و فرد معمولاً نیازی به بخیه ندارد.
هر دو روش برای کاشت مو جدید هستند فقط در برخی موارد نتایج متفاوتی خواهند داشت. FUE به مهارت بیشتری نیاز دارد و زمان کاشت مو در آن نیز بیشتر از FUSS است.
جدیدترین روش کاشت مو در دنیا super FUE plus است که مزایای زیادی نسبت به روش FUE دارد. این روش در اصطلاح با نام کاشت مو بدون جراحی نیز معرفی می شود.
انتظار افراد از کاشت مو
مسلما فرد انتظار دارد پس از کاشت به ظاهر دلخواه خود برسد. پرپشتی و عدم ریزش موهای کاشته شده از مهم ترین انتظارات افراد متقاضی پیوند مو هستند. انتخاب یک جراح قابل و با تجربه در میزان رضایت بیمار تاثیر دارد.
حداکثر تراکم در کاشت مو
بیشتر مراجعانی که کاشت مو را توسط جراحان پلاستیک و متخصصین پوست متبحر انجام داده اند، از نتیجه عمل بسیار راضی هستند. پس بهتر است اگر قصد انجام پیوند مو دارید، به خوبی تحقیق کنید. زیرا این عمل در کنار هزینه ای که دارد، عوارضی برای فرد ایجاد می کند. پس با مشورت از پزشک مورد اعتماد، تصمیم نهایی خود را برای انجام کاشت مو بگیرید.
مراقبت های پس از کاشت
پس از جراحی کاشت مو، احتمال دارد که پوست سر بسیار حساس شود و فرد برای چند روز نیاز به مصرف داروهای مسکن داشته باشد. جراح از فرد می خواهد که حداقل یک یا دو روز سرش را بانداژ کند. همچنین یک آنتی بیوتیک یا یک داروی ضدالتهابی برای مصرف چند روز به بیمار تجویز می شود. اکثرا فرد می تواند 2 تا 5 روز پس از عمل به سر کار بازگردند.
در عرض 2 تا 3 هفته پس از جراحی، موهای کاشته شده می ریزند، و طی چند ماه موهای جدید رشد می کنند. تقریبا بعد از 6 تا 9 ماه رشد موهای جدید به 60 درصد می رسد. برخی مواقع محلول ماینوکسیدیل (Rogaine) و فیناستراید (Propecia) برای بهبود رشد مو پس از کاشت تجویز می شود.
عوارض کاشت مو
مانند هر جراحی، پیوند مو نیز عوارضی مانند خونریزی و عفونت دارد. همچنین ممکن است در ناحیه کاشت زخم ایجاد شود که در صورت ادامه دار شدن این عوارض فرد باید حتما به پزشک مراجعه کند.
برخی افراد دچار التهاب یا عفونت فولیکول های مو یا فولیکولیت می شوند. آنتی بیوتیک و کمپرس کمک می کنند این مشکل برطرف شود. همچنین احتمال دارد فرد به طور ناگهانی مقداری از موهای اصلی خود را در ناحیه کاشت دست دهد که به آن ریزش شوک می گویند. اما این عارضه معمولا دائمی نیست و فرد پس از مدتی رویش مو طبیعی خواهد داشت.
البته عوارض جراحی پزشکان حاذق و باتجربه بسیار پایین است. در ادامه برخی از این عوارض را بررسی می کنیم.
1. عفونت یا خونریزی
در کاشت مو جراح برای برداشتن فولیکول های اهداکننده برشی روی پوست ایجاد می کند. در ادامه برش بسیار ریزی روی پوست سر ایجاد می کند تا فولیکول ها را در آن قرار دهد. بنابراین، خطر عفونت یا خونریزی در این برش ها وجود دارد.
2. جای زخم یا اسکار ناشی از کاشت مو
احتمال دارد هم در ناحیه اهداکننده و هم در ناحیه پیوند اسکار باقی بماند. البته این عارضه وابسته به روند ترمیم و نوع پوست بیمار است. برخی افراد اصطلاحا خوش زخم هستند و اسکار کمتری روی پوستشان باقی می ماند.
روش FUSS یک اسکار خطی و بلند به جا می گذارد چون در این روش، جراح نواری از پوست سر را برمی دارد. این اسکار معمولا با رشد موهای جدید در اطراف آن استتار می شود. اگر حین جوش خوردن زخم، پوست کشیده شود و موهای اطراف ناحیه اسکار نازک باشند، یا شخص مو را بسیار کوتاه کند، احتمال دارد اسکارها دیده شوند.
در روش FUE جراح فولیکول ها را با پانچ برمی دارد و ممکن است در آن ناحیه جای زخم باقی بماند. با این حال، این اسکارها به بزرگی اسکار FUSS نیستند.
3. درد و تورم
طبیعی است که پس از کاشت مو و حین روند ترمیم پوست فرد درد داشته باشد. برای حل این مشکل، پزشک مسکن هایی را به بیمار تجویز می کند تا راحت تر این مرحله را پشت سر بگذارد. در برخی مواقع نیز در حین ترمیم پوست مقداری تورم در سر و صورت بیمار دیده شود.
مشاوره با پزشک حاذق برای کاشت مو
کاشت مو برای چه کسانی مفید است؟
کاشت مو می تواند ظاهر و اعتماد به نفس را به فرد برگرداند. کاندیداهای برای کاشت مو عبارتند از:
- مردان با الگوی طاسی مردانه
- زنان با موهای نازک
- هر کسی که در اثر سوختگی یا آسیب پوست سر مقداری مو از دست داده است
کاشت برای چه کسانی پر ریسک است؟
- زنانی که الگوی گسترده ریزش مو در سرتاسر پوست سر دارند .
- افرادی که به اندازه کافی موی «اهداکننده» ندارند.
- افرادی که پس از تصادف یا جراحی دچار اسکارهای کلوئیدی (اسکارهای ضخیم و فیبری) شده اند.
- افرادی که ریزش موی آن ها به دلیل داروهای شیمی درمانی است.
برای کاشت مو این افراد پزشک باید تبحر کافی برای کاشت داشته باشد تا علاوه بر بالا رفتن میزان موفقیت عمل، به فولیکول ها در نواحی نزدیک به کاشت نیز آسیبی نرسد.
قیمت کاشت مو سر
قیمت کاشت مو تا حد زیادی به تعداد موهای کاشت بستگی دارد.
سخن آخر
برای افرادی که دچار نازک شدن مو و ریزش مو هستند، جراحی کاشت مو گزینه خوبی است. این عمل مشکل نازکی مو را به طور کامل رفع نمی کند اما می تواند به پرپشت تر شدن مو و افزایش اعتماد به نفس فرد کمک کند.
2 پاسخ
افرادی که ریزش موی آن ها به دلیل داروهای شیمی درمانی است هم میتوانند کاشت انجام بدن ؟
بعد از پایان دوره ی شیمی درمانی و بررسی بانک موی سر بله