
بلفاروپلاستی یا جراحی پلک در دسته جراحیهای زیبایی قرار میگیرد که با برداشتن پوست، بافتهای نرم و چربی اضافی اطراف چشم به استحکام، کاهش چین و چروک، آسیبهای ناشی از افزایش سن و زیبایی چشمها کمک می نماید.
علت انجام بلفاروپلاستی
با بالا رفتن سن، خاصیت ارتجاعی پوست کاهش مییابد، همچنین با تاثیرات نیروی جاذبه زمین پلکها به سمت پایین دچار افتادگی میشوند. در برخی مواقع آویزان شدن پوست پلک بالایی میتواند بینایی فرد را دچار اختلال کند. گاهی نیز افتادگی ابرو و ناحیه پیشانی منجر افتادگی پلک بالایی میشود.
پوست پلک پایین نیز یا ایجاد چین و چروک و افتادگی باعث میشود چشم به صورت پف کرده و خسته به نظر برسد.
جهت درمان تمام مواردی که نام بردیم بلفاروپلاستی یک جراحی کم خطر میباشد که میتواند زیبایی و جوانی را به چشمهای شما بازگرداند.
اقدامات پیش از جراحی بلفاروپلاستی
در جلسه مشاوره پیش از جراحی باید جزئیاتی را که قصد اصلاح آنها را دارید مطرح نمائید، جراح با ارزیابی پوست و وضعیت جسمانی شما تعیین مینماید که آیا کاندید مناسبی برای این جراحی میباشید یا خیر. انجام آزمایشات بینایی و خشکی چشم از جمله مواردی است که پیش از جراحی انجام میشود
- اگر سیگاری هستید باید یک هفته پیش از جراحی سیگار را ترک نمائید.
- در صورتی که دچار بیماری مزمنی هستید که باید به صورت مرتب دارو مصرف نمائید پزشک را در مورد جزئیات بیماری و داروهای مصرفی خود مطلع سازید.
- مصرف هر گونه دارویی که در انعقاد خون دخالت دارد مانند ایبوپروفن یا وارفارین را باید متوقف نمائید

فواید جراحی بلفاروپلاستی
- جوان و شاداب شدن چهره
- بهبود بینایی (در مواردی که افتادگی پلک بالایی در بینایی اختلال ایجاد کرده است)
- کاهش چین و چروک دور چشم
روند جراحی بلفاروپلاستی
این جراحی تحت بیحسی موضعی و در شرایط خاص با بیهوشی عمومی انجام میشود.
پس از بیحسی ابتدا یک برش کوچک در پلک بالایی ایجاد میشود، پوست اضافی، عضلات و بافتهای نرم و در برخی مواقع چربی اضافی در پلک بالایی از این برش خارج میشود، در برخی مواقع قسمتهای از بافت ممکن است به باقی نواحی اطراف چشم منتقل شود و سپس برش ایجاد شده بخیه میشود.
در مرحله دوم جراحی پلک پایین انجام میشود، این جراحی شامل برداشتن چربی از زیر چشم میباشد، در مواقعی مقداری از پوست نیز ممکن است برداشته شود. برشی که در پلک پایین ایجاد میشود در قسمت داخل پلک پایین یا در قسمت بیرونی زیر مژههای زیرین می باشد.
عوارض جانبی که پس از بلفاروپلاستی ممکن است ایجاد شود
- عوارض عمومی که در هر جراحی ممکن است پیش بیاید مانند:
- درد
- خونریزی
- عفونت در محل جراحی
- واکنش آلرژیک به دارو یا مواد
- عوارضی که مختص به بلفاروپلاستی میباشد مانند:
- برداشتن بیش از حد پوست که منجر به ظاهری غیرطبیعی در اطراف چشم میشود.
- تورم
- ساییدگی قرنیه (به علت خراشیده شدن سطح چشم با بخیه)
- اختلال در بینایی (دوبینی و تاری دید)
- خشکی چشم
- خارش اطراف چشم
- ناتوانایی در بستن چشم
- آسیب عضلانی
- باقی ماندن جای زخم
دوره بهبودی پس از جراحی
- چند ساعت پس از جراحی میتوانید به منزل بازگردید.
- طی هفتهی اول پس از جراحی از انجام هر گونه ورزش یا فعالیت سنگین خودداری نمائيد.
- در چند روز اول پلکها دچار التهاب و تورم میشوند و ممکن است انجام برخی فعالیتهای روزمره شما مختل شود، بنابراین پیش از جراحی برای مقابله با این شرایط باید آمادگی لازم را کسب نمائید. برای کاهش تورم استفاده از کیسههای کوچک یخ (با تجویز پزشک) میتواند موثر باشد.
- اگر دچار درد و ناراحتی بودید می توانید از مسکن استفاده نمائید.
- تا یک هفته از خم شدن اجتناب ورزید.
- تا چند هفته از آرایش در ناحیه اطراف چشم خودداری نمائید.
- مصرف الکل را قطع نمائيد.
- قبل از شروع ورزش یا فعالیتهای روزمره با پزشک خود مشورت نمائید.
- تاری دید و حساسیت به نور از عوارض کوتاه مدتی میباشد که به مرور برطرف میشود اگر این علائم بیشتر از دو روز ادامه داشت باید با جراح خود تماس بگیرید.
- تا دو هفته نباید از لنزهای چشمی استفاده نمائید.
ماندگاری نتایج بلفاروپلاستی
نتایجی که پس از بلفاروپلاستی به دست میآید به مدت 5 تا 10 سال میتواند باقی بماند و گاهی اوقات نتایج همیشگی میباشد. به این نکته توجه داشته باشید که با افزایش سن صورت شما نیز دچار عوارض پیری میشود اما پس از بلفاروپلاستی همیشه ظاهری جوانتر از ظاهر سن واقعی خود خواهید داشت.
ادغام بلفاروپلاستی با سایر جراحیها
برخی از افراد جهت دست یابی به نتایج بهتر همراه با بلفاروپلاستی جراحیهای دیگری نظیر لیفت ابرو را نیز انجام می دهند تا به صورت همزمان سایر مشکلات مربوط به چین و چروک و عوارض ناشی از افزایش سن را تحت درمان قرار دهند.