ایجاد جوش، دلمه و مشکلات پوستی یکی از عوارض است که امکان دارد پس از کاشت ابرو با آن مواجه شوید. این جوشها 2 الی 4 هفته پس از کاشت ابرو ممکن است ایجاد شود و به عنوان یک عارضهی طبیعی میباشد که جای نگرانی ندارد. با توجه به اهمیت موضوع در ادامهی مقاله توضیحاتی در مورد علل، انواع و نحوهی درمان این جوشها خواهیم پرداخت.
جوش ابرو بعد از کاشت
در مراحل کاشت ابرو، موهایی که از نواحی با تراکم بالا تهیه میشود، تحت عنوان گرافت به قسمتهایی از ابرو که دچار ریزش شدهاند پیوند داده میشوند. جوشهایی که در پوست ابرو در مناطق پیوندی ممکن است ایجاد شود اغلب به دلیل تحریک فولیکولهای مو در هنگام بیرون آمدن از پوست میباشند.
تقریباُ اکثر جوشهای بدن توسط موهای زیر پوستی ایجاد میشوند و جوشهای پوستی که در ناحیه کاشت ابرو نیز ایجاد میشود عمدتاً به همین دلیل میباشند. مانند سایر قسمتهای بدن، ایجاد جوشهایی در ناحیه کاشت ابرو طبیعی بوده اما به منظور حفاظت از موهای کاشته شده در ناحیه ابرو مراقبتهایی این جوشها باید با رعایت کامل دستورالعملهایی که بهترین کلینیک کاشت ابرو ارائه مینماید همراه باشد.
دلیل ایجاد جوشهای پوستی پس از کاشت ابرو
دلایل زیادی برای ایجاد جوش پس از کاشت ابرو وجود دارد، در برخی از موارد ممکن است به دلیل مشکلاتی در طی فرآیند کاشت این جوشها ایجاد شوند و گاهی اوقات به دلیل عدم رعایت دستورالعملهایی که پزشک ارائه مینماید مشکلاتی مانند جوش و دلمههای پوستی پس از فرآیند کاشت به وجود میآیند. شایعترین دلایل ایجاد جوش و دلمههای پوستی پس از کاشت ابرو عبارتند از:
- عدم برداشت کامل فولیکول مو در هنگام کاشت
- عدم رعایت بهداشت در منطقهی کاشت ابرو میتواند منجر به تولید باکتری، التهاب و جوشهای پوستی شود
- ایجاد شکافهای عمیق (بیش از حد مورد نیاز) جهت قرار دادن فولیکول مو
- تولید بیش از حد سبوم در بدن
انواع جوشهایی که پس از کاشت ابرو ایجاد میشود
- فولیکولیت: در نتیجهی تمییز نشدن ناحیهای از ابرو که تحت جراحی قرار گرفته است و به دلیل تجمع باکتریها ایجاد میشود.
- جوشهای ریز: موهای ریزی که پس از کاشت در حال خارج شدن از پوست هستند ممکن است منجر به بروز جوش شوند.
- کیست درموئید: کیست درموئید با اینکه عارضهی نادری میباشد اما میتواند نتایج کاشت ابرو را دستخوش تغییرات منفی نماید. این عارضه به دلیل شکافهای عمیق پوستی و التهابهای پوستی ایجاد میشود.
- رشد موهای جدید: زمانی که موهای کاشته شده در خروج از پوست با مشکل مواجه باشند و نتوانند از پوست خارج شوند ممکن است به سمت داخل شروع به رشد نمایند و در نتیجههای جوشهای زیر پوستی را ایجاد نمایند.
اقدامات موثر برای جوشهایی که پس از کاشت ابرو تشکیل میشوند
اقداماتی که برای برطرف کردن مشکلات ناشی از جوشهایی که پس از کاشت ابرو ایجاد میشوند با توجه به علت ایجاد کننده جوش و تعداد جوشها متفاوت خواهد بود. زمان ایجاد جوشها ممکن است چند هفته و یا چند ماه پس از کاشت ابرو اتفاق بیفتد. نکتهی مهم در درمان این جوشها و دلمهها این است که از هرگونه خوددرمانی خودداری نمائید و تنها دستورالعملهایی که پزشک به شما ارائه می نماید را دنبال نمائید. توجه به اقدامات بعد از کاشت ابرو مهم است.
درمان جوش و دلمه پس از کاشت ابرو
پزشک با معاینه و بررسی علت اصلی جوشها درمانهای زیر را ممکن است به شما پیشنهاد نماید:
- استفاده ار کمپرس آب گرم: کمپرس آب گرم جهت کوچک کردن اندازهی جوشها میتواند مفید باشد. در حین استفاده از کمپرس آب گرم از هرگونه فشار و یا حرارت بالا خودداری نمائید تا تحریک پوستی اتفاق نیفتد.
- پماد و کرمهای موضعی: کرمهای آنتی بیوتیک میتوانند در التیام التهاب و جوشهای پوستی موثر بوده و همچنین در صورت بروز درد و خارش در ناحیه جوش، این عوارض را برطرف نمایند. مصرف هرگونه داروی موضعی برای برطرف کردن جوش و یا سایر مشکلات پوستی در ناحیه کاشت ابرو باید تنها با تجویز پزشک متخصص پوست و مو انجام شود.
- آنتی بیوتیکهای خوراکی: در مواردی که تعداد جوشها زیاد باشد آنتی بیوتیکهای خوراکی باید تجویز شود. مصرف آنتی بیوتیکهای خوراکی از تشکیل مجدد جوشها در آینده نیز پیشگیری مینمایند.
- تخیله جوش توسط پزشک: در صورتی که جوش و دلمهی ایجاد شده بزرگ بوده و منجر به درد و التهاب و سایر مشکلات شود با مراجعه به پزشک محتویات جوش تخلیه میشود تا روند بهبود با سرعت بالاتری انجام شود. به هیچ وجه در منزل اقدام به خارج کردن و یا فشار دادن جوش نکنید زیرا ممکن است علاوه بر بدتر شدن علائم به ابروهای کاشته شده نیز صدمه وارد نمائید.
جوش و دلمههایی که پس از کاشت ابرو در ناحیه کاشته شده ایجاد میشود مانند سایر جوشهای بدن میباشد اما مراقبت و درمان آنها با سایر جوشهای بدن متفاوت میباشد و نیاز به مداخلات درمانی دارد بنابراین با مشاهدهی این جوش ها در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید تا راهنماییهای لازم به شما ارائه شود.